Πέντε ακόμα υπάλληλοι της France Telecom αυτοκτόνησαν σε διάστημα δύο εβδομάδων, γεγονός που εντείνει την ανησυχία στη διοίκηση της ημικρατικής εταιρείας, στην οποία έχουν σημειωθεί 58 αυτοκτονίες από το 2008.
Φέτος έχουν θέσει τέρμα στη ζωή τους 23 εργαζόμενοι, χωρίς πάντως να είναι σαφές αν οι αυτοκτονίες συνδέονται με τις συνθήκες εργασίας στη εταιρεία των 100.000 υπαλλήλων.

Τον Απρίλιο, η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την υπόθεση μετά από μήνυση που κατέθεσε το συνδικάτο Sud PTT. Η France Telecom κατηγορείται ότι σκοπίμως δημιουργεί αφόρητο εργασιακό περιβάλλον για να εξωθήσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση και να περιορίζει τις δαπάνες.
Επειδή η France Telecom είναι ημικρατική εταιρεία, πολλοί από τους υπαλλήλους της θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να απολυθούν.

Το Φεβρουάριο, έκθεση για τις συνθήκες εργασίας στην France Telecom που παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα του Παρισιού συμπέρανε ότι μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία και να κατηγορηθεί η εταιρεία για ηθική παρενόχληση.
Τον Ιούλιο, δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία από τις αυτοκτονίες μπορεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα, καθώς ο αυτόχειρας, 51 ετών, είχε αφήσει αποχαιρετιστήριο σημείωμα που ανέφερε ότι οι συνθήκες εργασίας τον οδήγησαν στην πράξη του. πηγή : Το Βήμα

Advertisements