Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η κυβέρνηση χθές βράδυ ενοχλημένη σφόδρα από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, οι οποίοι εμφανίστηκαν να δίνουν, εν είδει κυβερνητών της χώρας,εντολές για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρέος της. Ήταν τέτοια η οργή, αλλά και η δυσαρέσκεια υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το ύφος και τις συστάσεις των τροϊκανών για την πώληση δημόσιας περιουσίας, που εκδόθηκε κυβερνητική ανακοίνωση στη μία μετά τα μεσάνυχτα, με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά τους απαράδεκτη και ουσιαστικά ζητεί από τους ξένους αξιωματούχους να μην ξανακάνουν δηλώσεις! Μάλιστα τονίζει ότι είναι «θέμα αξιοπρέπειας» και κάνει λόγο για «παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας»!
Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης βάρυνε όταν τα μέλη της διαπίστωσαν στα βραδινά δελτία ειδήσεων το πόσο άθλια εικόνα δίδει η ίδια και η χώρα, με τα όσα (αφήνονται να) λένε οι εκπρόσωποι της τρόικας, κάθε φορά, που έρχονται στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας ευθεία σύσταση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση προς την τρόικα, να προσέχει τις παρεμβάσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα ενισχύει την αίσθηση και τις πιθανότητες να πάει σύντομα η χώρα σε εκλογές. Μάλιστα είναι πιθανό η κυβέρνηση να υιοθετήσει και μία φαινομενικά παράδοξη «αντιτροϊκανή» ρητορεία, λέγοντας στους πολίτες ότι εφαρμόζει ένα πρόγραμμα, που η ίδια πιστεύει και δεν υπακούει σε καμία ξένη δύναμη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή έχει ως εξής: «Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό. Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ’ αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».  πηγή: ΠρώτοΘΕΜΑ