Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξϛ’.       |    Αποκάλυψις του Ιωάννου  13:18

Μπορεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικλης να εξαντλεί (;) κάθε τρόπο περικοπής του εισοδήματος και της φορολόγησης των πολιτών, ωστόσο μέσα από τις δεκάδες σελίδες του προκύπτει και ένα παρήγορο στοιχείο: οι βουλευτές μας φτηναίνουν!
Ο λόγος για τον προϋπολογισμό της Βουλής, ο οποίος με βάση το νομοσχέδιο από τα 200 εκατ.ευρώ της φετινής χρονιάς πέφτει σταδιακά στα 174 εκατ. ευρώ το 2015, τελευταία χρονιά του Μεσοπρόθεσμου.
Τι σημαίνει αυτό; Μα ότι από τα περίπου 666 χιλιάδες ευρώ που μας κόστισε φέτος κάθε ένας από τους τριακόσιους βουλευτές, ο λογαριαασμός σταδιακά υποχωρεί στο …ευτελές ποσό των 580.000 ευρώ ετησίως. Αυτά τα ποσά, βεβαίως, δεν πάνε στις τσέπες των εθνοπατέρων μας, αλλά αντιπροσωπεύουν το συνολικό κόστος, για κάθε έναν από αυτούς, σε μισθούς, γραμματειακή υποστρήριξη, τηλέφωνα, έξοδα κίνησης, συνεργάτες, φιλοξενίας, ταξίδια κλπ κλπ .Το πότε, βεβαίως, θα φτάσουμε σε ένα ανεκτό για τους ´Ελληνες φορολογούμενους κόστος συντήρησης του κάθε βουλευτή παραμένει άγνωστο.
Εκτός εάν θεωρείτε ότι τα 600 χιλιάρικα που μας στοιχίζει ετησίως κάθε ένας εκ των τριακοσίων είναι κάτι το λογικό, οπότε… πηγή:ΠρώτοΘέμα

Advertisements