……………………………………………………………………………………………………………………

Τόσο στα ζητήματα που υπάρχει καθυστέρηση, όσο και στα ζητήματα που προχωρούν ομαλά, η Task Force θα είναι εδώ με τους ειδικούς της προκειμένου να μας βοηθήσει στην ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Παραδείγματος χάριν υπάρχει εκ μέρους της Ολλανδικής Κυβέρνησης μια μικρή ομάδα που μας βοηθάει για την προώθηση των εξαγωγών. Τέτοια βοήθεια παρέχει η Task Force, το λέω σαν παράδειγμα για να γίνει κατανοητό.

Και βεβαίως συζητήσαμε και το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. Δεν είναι αρμοδιότητα της Task Force και δεν είναι και αρμοδιότητα του δικού μας Υπουργείου. Ξέρετε ότι υπάρχει το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας που βάσει του νόμου ασχολείται με αυτό το θέμα.  Απλώς έχουμε διάφορες επιχειρήσεις οι οποίες είναι υπό αποκρατικοποίηση και είναι στον τομέα ευθύνης του δικού μας Υπουργείου.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Εν πάση περιπτώσει εγώ θέλω να δηλώσω ακόμη μια φορά ότι είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τη Task Force, τους θεωρούμε συνεργάτες μας. Δεν είναι ελεγκτές, είναι συνεργάτες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Και επίσης θέλω να επαναλάβω τη δέσμευση της Κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα με τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις όχι γιατί μας το επιβάλλει η Commission, ο κ. Reichenbach ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά γιατί το θέλουμε εμείς υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της χώρας μας και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών……………………………………………………………………………………………………………….

Απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού ΑΝΥΠ Κωστή Χατζηδάκη μετά τη συνάντηση με τον Horst Reichenbach. | πηγή : Υπουργείο Ανάπτυξης

Advertisements