λιφε

Στην σκληρή πραγματικότητα προσγείωσε την ελληνική κυβέρνηση ο Όλι Ρεν με την χθεσινή του τοποθέτηση στο Eurogroup στην οποία αντέδρασε στα περί λάθους στους πολλαπλασιαστές χαρακτηρίζοντας το ελληνικό πρόγραμμα απολύτως σωστό.
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων φέρεται να είπε ότι τα περί λάθους στους πολλαπλασιαστές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το χάσμα που επικρατεί μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν για το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
έθεσε το θέμα της ύφεσης στο χθεσινό Ecofin ζητώντας μια τοποθέτηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την παραδοχή του λάθους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έδειξε να συγκινείται από το αίτημα του κ. Στουρνάρα και των άλλων υπουργών των χωρών της λιτότητας για εκπόνηση μελέτης για τις επιπτώσεις των μέτρων που επιβάλλονται και την ύφεση που επιφέρουν αφού δεν υπήρξε καμία δέσμευση.

Η Κομισιόν προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση περί πολλαπλασιαστών με τον
Επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να χαρακτηρίζει την όλη συζήτηση, για το λάθος στον πολλαπλασιαστή, ακαδημαϊκή.| πηγή: Το Ποντίκι

Advertisements